Flere fester!

Den mærkesag, der betyder mest for mig

Jeg stiller op til folketingsvalget, fordi der er mange ting ved dette land, som jeg både vil forandre og andre jeg vil kæmpe for at bevare.

IMG_5865

Der er dog én mærkesag, som mere end noget anden betyder ekstra meget for mig. Fordi jeg i løbet af valgkampen har mødt mange, som fortæller mig, at hvis mit forslag havde været virkelighed, ville det have hjulpet dem til en anden skæbne. Men også fordi jeg ved, at det gjorde en konkret forskel for mig
Jeg kæmper for gratis psykologhjælp til unge under 25 år. Vi lever i et land, hvor det er gratis, hvis du brækker benet, men det koster kassen, hvis du knækker psyken. Det er et land der kræver forandring.

Unge er mere pressede end nogensinde før. Presset fra testmanien, jagten på det perfekte liv og de store ændringer i vores samfund får psyken til at knække. Mange døjer med psykiske sygdomme som angst, stress og depression. Mere end 10.000 børn og unge er på antidepressiv medicin.

Det er i de unge år, at problemerne med psykisk sårbarhed først sætter ind. Tal fra WHO viser, at halvdelen af alle psykiske lidelser starter ved 14-årsalderen, og at 75 procent af dem, der bliver ramt, er syge inden de fylder 25 år.

I dag er det svært som ung at komme til psykolog, fordi det er så dyrt. Regningen til psykiaterne dækkes 100 procent af det offentlige, men hvis man eksempelvis er depressionsramt, så skal man til psykolog. Priserne ligger helt oppe omkring 1.000 kr. i timen. Som ung er økonomien ofte presset. Enten er man på SU, eller også har man et lavtlønsjob.

Det afholder mange unge helt fra at gå til psykolog, eller også går de ikke til psykolog det antal gange, som er anbefalet. Unge møder en betalingsmur for psykologhjælp i hele Danmark.

Derfor skal vi have gratis psykologhjælp til unge under 25 år.

Jeg har selv mærket hvor vigtigt det er. Jeg er kendt som et glad, optimistisk og energifuldt menneske. Men det har jeg ikke altid været. I en ung alder kunne jeg ikke gabe over livet. Gymnasietiden blev indledt med en depression. Jeg var så heldig at gå på et gymnasium, hvor jeg hver anden uge kunne banke på døren til gratis psykologhjælp. Det hjalp mig til at få et liv, hvor jeg fik taget hånd om de depressive tendenser. Når jeg går ned med flaget nu, så ved jeg, at jeg altid kan hejse mig selv op.

Uden gratis psykologhjælp ville jeg selv skulle betale. Det ville jeg ikke have haft råd til. Det var virkeligheden. En virkelighed hvor jeg nok var droppet ud af min uddannelse som første konsekvens.

Derfor er gratis psykologhjælp den mærkesag der betyder mest for mig

IMG_4813

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere fester!